حضرت ایت الله آخوندی (ملا علی اکبر فیروزکوهی )
«مهجور فیروزی»
ایشان در سال 1253 هجری قمری در خانواده ای مذهبی و روحانی در منطقه مرکزی تهران قدیم (سه راه سیروس)متولد شدند و نام پدر بزرگوارشان شیخ ملا رمضان بود . حضرت الله در پنجم ذی الحجه 1322هجری قمری در سن 96سالگی در تهران رحلت فرمودندو در جوار عالم عالیقدر مرحوم شیخ صدوق در این بابویه به خاک سپرده شدند که سوابق امر موجود است .
آیت االله اخوندی ملا علی اکبر مجتهد فیروزکوهی در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار از علماب مبارزدوره مشروطیت بودندو با توجه به فتوای ایشان نسبت به تحریم تنباکو مورد غضب شاه قاجار قرار گرفت و با توجه به ممارست های حضرت ایت الله در امرز مبارزه به منطقه فیروزکوه تبعید شدند. با عنایت به سابقه اجدادی به نظر اینکه تعدادی از علمای بنام شاگردان طلبه و مقلدین ایشان در آن منطقه ساکن بودند (آیت الله اخوندی ملا علی لکبر مجتهد فیروزکوهی مقلدینی در منطقه فیروزکوه ، گرمسار و ورامین داشتند.)
حضرت آیت الله به روستای آسور واقع در غربی فیروزکوه که محل دفن سلطان ابراهیم رضا از فرزندان امام موسی کاظم (علیه السلام) می باشد .
طبق فرمایشات مرحوم آیت الله مرعشی هدایت شدند و با موفقیت ایشان امکان سکونت فراهم گشته و سپس مشغول به مطالعه و نوشتن رساله ها در ابعاد مختلف خصوصاً دوره کامل فقه شدند . فرزند ذکور حضرت آیت الله به نام شیخ ملا اسماعیل ، جهت تامین هزینه های پدر در منطقه آسور فیروزکوه به امر کشاورزی مشغول شدند که از عوابد آن گذران امور میکردند.
حضرت آیت الله تعداد زیادی کتاب در موضوعات مختلف خصوصاً دوره کامل فقه به رشته تحریر درآوردند که متاسفانه در زلزله 1366 که منجر به تخریب تعدادی از روستاهای منطقه از جکله روستای آسور شد بخشی از منزل و کتابخانه ایشان به کلی تخریب گردید و تعدادی از کتب نیز مفقود گشته و پا از بین رفت.
در خاتمه به اطلاع میرساند پس از کشته شدن ناصرالدین شاه بدست میرزا رضای کرمانی و به سلطنت رسیدن مظفرالدین شاه ، میرزا علی اصغر خان اتابک ، صدرالعظم شاه قاجار که از مریدان حضرت آیت الله بودند و در نشر احکام الاسلام حرص بوده و توجه داشتند ، از آمدن آیت الله آخوندی ملا علی اکبر مجتهد فیروزکوهی به تهران استقبال فراوان نموده و حضرت آیت الله را مورد احترام قرار دادند . ایشان نیز در منطقه سه راه سیروس و در جوار مسجد حوض در منزلی ساکن شد و به فعالیت های خویش و رسیدگی به شاگردان پرداختند .
نظام نامه اولین مجلس شورای ملی در 17 شهریور1285 به امضا مظفرالدین شاه قاجار رسید